122020. aasta sündmused

Jaanuar

image alt text

Juba 55. korda toimus Eesti üks mainekamaid gümnasistide reaalainete mõõduvõtte – Viie kooli võistlus, millest võttis VKG toetusel kaheksandat korda osa ka Ida-Viru koondvõistkond.

Veebruar

image alt text

„Tööle kaasa!“ algatuse raames avanes lastel võimalus oma vanemate töö ja töökeskkonnaga lähemalt tutvuda, nad said ülevaate töömaailmas toimuvast ning päeva lõpuks mõistsid, miks on erinevad tööd vajalikud ja et iga töö tegija on tähtis.

image alt text

Toimus „Vision Zero – ohutus ennekõike!“ töövõtjate esindajatele suunatud infopäev, mille põhieesmärk oli edasi kanda intsidentide preventiivse lähenemise vajadust ja tõhustada dialoogi tööohutuse teemal.

image alt text

Avasime põlevkiviõlitööstuse 95. aastapäevale pühendatud näituse, mis kajastas põlevkiviõlitööstuse ja koos sellega kerkinud Kohtla-Järve linna sünnilugu ja arengut aastate lõikes, näidates nii põlevkiviõlitööstuse keerdkäike, tehnoloogilist progressi kui ka inimeste tööolude ja linna muutumist 95 aasta jooksul.

Märts

image alt text

Lõpetasime toorme sisseostu, mille tulemusel konserveerisime 1000-tonnise gaasigeneraatorseadme, mis töötas kontserni sisseostetaval põlevkivil.

image alt text

Saudi Araabia ja Venemaa erimeelsused toornafta tootmismahtude piiramise osas viisid nafta hinnad vabalangusesse. Maailma naftaturud reageerivad kriisile. COVID-19 kiire levik tõi kaasa eriolukorra kehtestamine Eestis ja kriisiplaani koostamise kontsernis. Eriolukorraga kehtestatud nõuetele ja muudele ettevaatusabinõudele lisaks võtame täiendavad meetmed oma töötajate ja püsitootmise kaitsmiseks.

Aprill

image alt text

VKG Energia oli kuu jooksul Eesti suurim juhitava tootmisvõimsusega soojuselektrijaam, tootes 40 782 MWh elektrienergiat, mis moodustas 15,5% Eestis toodetud 262 496 MWh-ist, varasema 4,5% asemel.

Mai

image alt text

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustab kontserni töö vastutustundlikkuse valdkonnas pronksmärgisega.

Juuni

image alt text

Uue majandustarkvara MS D365 BC juurutamise projekti raames võeti kasutusele esimene osa uuest lahendusest ehk palga- ja personaliarvestuse moodul.

image alt text

Põlevkiviõlide seade tähistas oma 65. sünnipäeva. Seadme esimese seitsme mahuti passides on kasutuselevõtu aasta 1955.

image alt text

Toimub ülekontserniline võistlus VKG liigub! Ühine eesmärk oli 10 000 kilomeetrit. Kokku saime 30 päevaga 13 400 kilomeetrit.

image alt text

Lõputööd kaitstud! Meie 11 südikat, ettevõtlikku ja julget kolleegi tähistasid oma edusamme digiülekande vahendusel – lõpuks sai vaev tasutud ning nende käte vahel ilutsevad TTÜ Virumaa kolledži rakenduskõrgharidusõppe või magistriõppe diplomid.

Juuli

image alt text

Pärast ligi viis aastat kestnud registreerimisprotsessi saime õiguse müüa USA turul oma ainulaadset põlevkivikeemiatoodet Honeyol™, mida kasutatakse näiteks rehvi- ja nahatööstuses.

image alt text

Eelrafineerimise projekti eeltasuvusuuring kinnitas, et põlevkiviõli sobib standardsete merekütuste tootmiseks. Kuid aasta jooksul on rahvusvahelisel turul toimunud muutused on kallutanud kaalukausi planeeritud eelrafineerimistehase kahjuks ning olemasoleva õlitööstuse kasuks. Taolise positiivse teadmisega oleme turu- ja majandusolukorrale tuginedes otsustanud praeguseks eelrafineerimistehase arendamise protsessi peatada.

image alt text

Aitame likvideerida pärandreostust – alustasime Keskkonnaministeeriumi eestvedamisel LIFE IP CleanEST projekti raames Kohtla-Nõmme endise rehvitehase territooriumi (VKG Kaevandused konveieri territoorium) eelmise sajandi 30-ndatel aastatel tekkinud jääkreostuse likvideerimist. Selle raames eemaldati ligi 14 000 m3 tugevalt reostunud pinnast ja 100 m3 õlijääke. Projekti kogumaksumus oli 424 322 eurot, millest 109 801 eurot moodustas VKG panus. Lisaks ladestati projekti raames kogutud ohtlikud jäätmed VKG prügilasse.

image alt text

Viru RMT viis kraana uutesse kõrgustesse ning on nüüd ühe hea kogemuse võrra rikkam. Tütarettevõtte teostas Liebherr kraanaga 100 meetri kõrgusel taastuvenergiaettevõte Enefit Green Aulepa tuulepargis WinWinD tuulikutrafo vahetuse.

August

image alt text

Tänavu tähistas üks meie armsamatest traditsioonidest oma 20 aasta juubelit. Nimelt nii ammu sündis mõte hakata viimasel suvekuul, paar nädalat enne uue kooliaasta algust, õnnitlema kõiki kontserni töötajate esimesse klassi minevaid lapsi, kinkides neile meeldejääva peo ning täispakitud ortopeedilise koolikoti. Sel aastal istub koolipinki 72 meie töötajate last, nende seas ka kaks paari kaksikuid.

image alt text

Fikseerisime esimese COVID-19 juhtumi Ojamaa kaevanduses. Riskide ennetamiseks vähendasime kaevandamise mahtu 60% tasemele kümneks tööpäevaks. Oma töötajate tervisest hoolides ning tõkestamaks koroonaviiruse levikut tootmisterritooriumitele alustame koostöös Synlabiga laustestimise praktikat kontserni ettevõtetes.

image alt text

Mullu tunnustasime oma aukaevureid täiesti uutmoodi– pandeemia tingimustes. Tunnustasime kuut tublit Ojamaa kaevanduse kolleegi.

September

image alt text

Ülemaailmse koristuspäeva raames andsid VKG töötajad oma panuse Kohtla-Järve linna territooriumit koristades ning puid istutades.

Oktoober

image alt text

VKG Logistika juhtkonnas toimub muudatus: 2016. aasta oktoobrist juhatuse liikmena töötanud Anton Nõomaa astub tagasi ning ettevõte jätkab tegevust Ervin Küttise eestvedamisel.

image alt text

1. oktoobrist toimusid muudatused VKG Elektrivõrkude tariifides. VKG Elektrivõrkude klientidele tõusid võrgutasud ligikaudu 3,4 protsenti. Muudatused puudutasid kõiki kliendigruppe võrdselt.

image alt text

Oktoobris algasid kontsernis kvaliteedijuhtimissüsteemi välisauditid, mille käigus teostati olemasolevate kvaliteedijuhtimissüsteemide resertifitseerimine. VKG Kaevandused, VKG Oil, VKG Energia, VKG Elektrivõrgud ja VKG Soojus läksid üle uuele standardile ISO 45001, mis asendab endise OHSAS 18001.

image alt text

Oktoobris tunnustati Eesti eelmise aasta edukamaid ja konkurentsivõimelisimaid ettevõtteid. Viru Keemia Grupp ning meie tütarettevõte VKG Oil saavutasid tööstus- ja energeetika valdkonnas, kus konkureeris 403 ettevõtet, 2. ja 3. koha.

November

image alt text

Ilmub 6. korda Eesti põlevkivitööstuse aastaraamat, mida valmistavad koostöös Põlevkivikompetentsi Keskusega sektori ettevõtted: Viru Keemia Grupp, Eesti Energia, Kiviõli Keemiatööstus.

image alt text

Uue majandustarkvara MS D365 BC juurutamise projekti raames võeti kasutusele teine ja peamine osa uuest lahendusest ehk finants-, lao-, ostu- ja tootmise moodulid ning liidestused.

Detsember

image alt text

Uuringufirma KPMG avalikustab uuringu „Põlevkiviõli väärtusahela loodav Eesti rahvuslik rikkus“ tulemused, millest peamine on see, et põlevkiviõli tootmine suudab järgneva 20 aastaga luua üle 8 miljardi euro rahvuslikku rikkust. Uuringu tellija oli Eesti Keemiatööstuse Liit ning selle eesmärgiks oli välja selgitada Euroopa kliimapoliitika mõju sektori konkurentsivõimekusele ning pikaajalisele jätkusuutlikkusele.

image alt text

VKG ettevõtete ja Keemikute Ametiühingu vahelise kollektiivlepingu läbirääkimiste tulemusena allkirjastati uus kollektiivleping aastateks 2021–2022.

image alt text

Oma head tava järgides eelistame sadade korporatiivkingituste asemel toetada Ida-Viru Keskhaiglat. Kui eelmisel aastal tegime jõulukingituse sünnitusosakonnale, siis tänavune abi läks lasteosakonnale. Tänu sellele heateole lüheneb nii mõnegi uue ilmakodaniku haiglas veedetud aeg – annetusraha abil hangitakse täiendav fototeraapia valguslamp vastsündinute kollasuse raviks.