122022. aasta sündmused

Jaanuar

Viru Keemia Grupp ja Kiviõli Keemiatööstus alustasid ühisprojekti, mille käigus kasutatakse olemasolevat põlevkiviõli tootmise tehnoloogiat, et mujal kasutuks muutunud plastjäätmed ümber töötada õliks ja gaasiks. Tööstuslik katsetehas võiks kõige varem valmida viie aasta pärast ning ringmajanduse põhimõtteid järgides aidata lahendada üha kasvavat plastjäätmete probleemi.

Veebruar

Algas kampaania „Ohuolukordade jaht“, mis on pühendatud märkamisele, hoolimisele ja ohuolukordade fikseerimisele. Kampaania kestis 22. aprillini ning selle jooksul fikseeriti 410 ohuolukorda, millest 14% olid ohtliku käitumise kirjed.

Oleme juba aastaid toetanud Eesti Kaubandus-Tööstuskoja head algatust „Tööle kaasa!“, millega kutsutakse tööandjaid, lapsevanemaid ja koole koostööle loomaks lastele ja noortele tööeluga tutvumise võimalusi.

Märts

Toimus VKG OILi ja Päästeameti ühine tulekahjuõppus, mille eesmärgiks oli kontrollida ettevõtte hädaolukorra lahendamise plaani ehk HOLP-i valmisolekut ja harjutada töötajate tegutsemist suurõnnetuse juhtumise korral. Samuti sooviti katsetadai info liikumist, kontrollida käsuahelate toimimist ja koostööd eri osapooltega.

Aprill

Ohutuse ja tervise kuu. Lähtume põhimõttest, et ohutu käitumine algab isiklikest otsustest, ohutus on aga nende otsuste tulemus.

Mai

Alates maist oleme Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu liige.

Allkirjastati oluline koostöölepe, mille tulemusena rajatakse kaasaegne Elektrivõrkude koolituskeskus. Koostööleppe osalisteks on VKG tütarettevõte VKG Elektrivõrgud, Elektrilevi ja Elering ning selle eesmärgiks on ehitada 2023.–2024. õppeaastaks Kiili valda koolituskeskus.

24. mail tähistasid Eesti mäepäästjad oma teenistuse 75. aasta juubelit. Mäepäästekomando on ka Ojamaa kaevanduses.

28. mail tähistasime keemikute päeva suurejoonelise rahvapeoga. Lemmikud spordivõistlused, huvitavad töötoad ning lemmikartistid Swingersi ning Nublu ja GameBoy Tetrise näol meelistasid kohale tuhandeid idavirumaalasi.

Toimusid VKG biotoodete tootmiskompleksi eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise lähteseisukohtade (LS) ja väljatöötamise kavatsuste (VTK) avalikud arutelud Kiviõlis ja Püssis.

Toimus järjekordne silmapaistvate õppurite tunnustamine, mille käigus jagati Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi stipendiume. Viru Keemia Grupi stipendiume pälvisid kevadisel stipendiumikonkursil kolm üliõpilast.

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas maikuu viimasel päeval ettevõtteid, kes hoolivad ümbritsevast ning soovivad panustada ühiskonda rohkemaga, kui seadus nõuab. VEF tunnustas Viru Keemia Gruppi vastutustundliku ettevõtluse pronkstaseme märgisega!

Juuni

Toimus Maidla rahvamajas keskkonnamõju hindamise (KMH) programmi avalik arutelu, kus KMH eksperdid Maves OÜ-st andsid ülevaate kaevanduse laienduseks vajalike keskkonnaanalüüside kavast ning kõik huvilised said selgitusi küsida ja programmi täiendamiseks ettepanekuid esitada. Programmi avalikustamisel tõstatati eelkõige tegevuse kliimamõjude hindamine ja mõju selgitamine Aidu karjäärile.

TalTech Virumaa kolledži lõpetajate tunnustamine.

Kontserni restruktureerimise käigus eraldatakse reguleeritud ärid põlevkivitööstusest. Alustati kontserni juriidilise restruktureerimisega, mille tulemusel eralduvad täna VKG koosseisu kuuluvad tütarettevõtted VKG Elektrivõrgud ja VKG Soojus iseseisvateks ärisuundadeks. Muudatuse jõustumisel hakkavad VKG Elektrivõrgud ja VKG Soojus tegutsema uute emaettevõtete all, mille nimed on vastavalt Kirde Elekter AS ja Kirde Soojus AS. Ettevõtete aktsionäride struktuur jagunemise tulemusena ei muutu.

August

Ülekontserniline teadliku ohutuse koolitus „Mina valin“. Muutes iseenda suhtumist ohutusse, parandame töökeskkonda ja muudame selle ohutumaks! Oluline on aru saada ja enesele teadvustada, kui tähtis on ohutuskulutuuri kujundamisel omaenda isiklik suhtumine ja käitumine.

Uus-Kiviõli kaeveloa muudatus, mis võimaldab teatud tingimustel VKG-l kaevandada 5 miljonit tonni geoloogilist varu.

Traditsiooniline 22 aastat järjest toimuv koolikellapidu. Teadmistemaailma avastama suundus meie tööpere 64 kooliesmikut.

Kaevurite päev, uue nimega ViruFest, ei kujuta endast vaid parimate töötajate austamist ja kontserdikava, vaid sisaldab ka sporti, meelelahutust, tegevusi lastele ja muud huvitavat.

September

Toimus traditsiooniline VKG keskkonnapäev. Viru Keemia Grupi korraldatud Keskkonnapäeval arutlesid teadlased, keskkonnaeksperdid ja poliitikakujundajad ning poliitikud, millised võimalused on Eesti ühe suurima loodusressursi – puidu – väärindamisel.

Koostegemise rõõm. Üheskoos meie kodulinna heaks – maailmakoristuspäeva raames korraldasime juba viiendat aastat järjest talgud, kaasates sel korral ka linna kooliperesid.

Oktoober

Kontsern allkirjastas lepingu Gren AS-iga võrguettevõtte VKG Soojuse müümiseks.

Jõudis lõpule “Mina valin“ ohutuskoolituse programm, milles osalesid 1 300 kontserni töötajat.

Startis arvult teine „Õpi ja tööta” kampaania. See on õppeprogramm, mis on ajendatud eelkõige vajadusest tagada meie tootmisüksustele vajalik töötajate järelkasv.

November

Lõppes Petroter I põhjalik rekonstrueerimine. Kogu projekt alates põhiseadmete valmistamise ja tarnimise lepingute sõlmimisest kuni tsehhi käivitamiseni kestis veidi vähem kui kaks aastat. Investeering oli üle 24 miljoni euro.

Toimus traditsiooniline töövarjupäev, kus õpilastel avanes võimalus avastada töömaailma, tutvudes oma ala spetsialistide tööülesannete ja väljakutsetega.

Lahkus Viru Keemia Grupi asutaja ja suuraktsionär Priit Piilmann.

Detsember

VKG ja Keemikute Ametiühing allkirjastasid uue kollektiivlepingu perioodiks 2023–2024.

Kõrgete energiahindadega hakkamasaamiseks otsustas VKG maksta kõigile kontserni töötajatele viissada eurot erakorralist jõulutoetust.

Meie valisime taas heateo. Jätkasime oma head traditsiooni ning tegime sadade korporatiivkingituste asemel Ida-Viru Keskhaigla lasteosakonnale annetuse.